Deschiderea secției de Endocrinologie pediatrică din cadrul Institutului Parhon

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a participat astăzi la redechiderea secției de Endocrinologie pediatrică din cadrul Institutului Parhon.

Secția a fost reamenajată din fondurile proprii ale Institutului, investiția fiind în valoare de 229.000 lei.

În cadrul lucrărilor de reparații și reamenajare au fost refacute instalațiile sanatiare, grupurile sanitare, au fost înlocuite saltelele, geamurile și  suprafețele.

Cele 11 saloane au astazi un design nou,   adecvat pentru micii pacienți. Cele  40 paturi din această secție sunt  deservite de 5 medici, 15 cadre medii și auxiliare, pe secție se fac anual 3200 de internări în spitalizare de zi și continuă.

„Anul acesta, politicile de sănătate  pun un accent deosebit pe programele destinate copiilor și iată că reprezentanții Institutului Parhon au înțeles acest lucru. Felicit inițiativa  noii echipe care conduce azi Institutul Parhon  pentru că au înțeles că este o prioritate reconstrucția secției de pediatrie. Astfel de inițiative aștept de la managerii spitalelor din toată țara, care au datoria  să se preocupe de condițiile oferite pacientilor”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății.

Prin profilul medical suprapus peste doua specialități  – endocrinologie și pediatrie-  secția se remarcă prin unicitatea activităţii şi a rezultatelor  deosebite, obţinute de pe un segment fragil al populaţiei – copiii cu afecţiuni endocrine.

Patologia endocrinopediatrică este vastă și variată – de la tulburările de creștere (statură mică, statură înaltă) la tulburările pubertare (pubertatea precoce, pubertate întârziată), la patologii sensibile și dificile care necesită interdisciplinaritate de tipul tulburărilor de dezvoltare sexuală.

Activitatea medicală desfășurată în  această secție este aliniată ghidurilor de diagnostic și terapie internaționale,  iar micii pacienți beneficiază  de  experiența specialiștilor, dublată de activitatea echipelor de cercetare.