Indicatorii tehnico –economici pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași au fost aprobați

Indicatorii tehnico –economici ai studiului de fezabilitate pentru construcția Spitalului Regional de Urgență Iași au fost aprobați de către Consiliul Interministerial.

 “Spitalele regionale reprezintă un punct strategic în programul de Guvernare. Chiar dacă există voci care sunt împotrivă și nu își doresc ca România să reușească, noi vom contrui spitalele regionale, așa cum am promis. Proiectul care prevede costrucția spitalului regional Iași este cel mai avansat. Imediat după ce vom aproba hotărârea de guvern pentru indicatorii tehnico-economici, vom depune cererea de finanțare la Comisia Europeană. În aproximativ o lună vom avea și studiul de fezabilitate  de la Cluj”, a declarat Sorina Pintea, ministrul Sănătății

Costul spitalului regional Iași se va ridica la 500 milioane de Euro cu Tva, din care 100 milioane de Euro achiziție de echipamente medicale.

Spitalul va avea în structură 850 de paturi în regim de spitalizare continuă și 40 paturi pentru spitalizare de zi.

Spitalul din Iași va funcționa ca spital de urgență de nivel înalt, terțiar, oferind servicii de îngrijire a sănătății de înaltă complexitate, cu servicii integrate de ambulatoriu, inclusiv tehnologii avansate de diagnostic și tratament, pentru întreaga regiune. Spitalul Regional va fi organizat pe centre de servicii, va utiliza tehnologii medicale avansate.