Investiții de aproximativ 17 milioane lei în unitățile sanitare din județul Giurgiu

 

 

Spitalul Județean de Urgență Giurgiu oferă de astăzi pacienților servicii de imagistică medicală CT, în urma achiziției unui aparat Computer Tomograf CT și PACS în cadrul unui proiect cu Banca Mondială.

Tot astăzi, ministrul Sănătății,  Sorina Pintea  aflată în județul Giurgiu,  s – a întâlnit cu managerii unităților sanitare din județ pentru a analiza solicitările de investiții transmise prin direcția de sănătate publică și care urmează să fie finanțate de Ministerul Sănătății.

Din fondul de investiții, la Spitalul Județean Giurgiu, MS va aloca 12, 4 milioane lei pentru reabilitare, dotare și atragerea resursei umane. Se va achiziționa aparatură medicală pentru dotarea secțiilor ATI și Chirurgie, iar laboratorul de imagistică , pe lângă CT -ul pus în funcțiune azi, va avea un mamograf și 3 aparate de radiologie digitală care vor înlocui aparatele vechi de peste 12 ani.

Ministrul Sănătății a propus reabilitatea secției ATI prin dotarea cu aparatura necesara, inclusiv paturi, astfel încât această secție să corespundă standardelor de tratare  pentru un  pacient  ATI. Va fi alocat 1 milion de lei pentru începerea lucrărilor de reabilitare a secției exterioare de psihiatrie, urmând să fie analizată necesitatea suplimentarii acestei sume pe parcursul anului.

La  Spitalul de Pneumoftiziologie Izvorul din jud Giurgiu va fi asigurată o finanțare de 1,5 milioane lei pentru achiziția de aparatură, care va contribui la creșterea calității actului medical. De asemenea, pentru Spitalul orășenesc Bolintin Vale, MS asigură finanțarea pentru achiziția de aparatură în valoare de 1, 7 milioane lei.

” Sunt azi în Giurgiu pentru că mi- am propus să vizitez cât mai multe spitale din țară, atât oficial cât și inopinat pentru că eu și Guvernul din care fac parte suntem interesați de calitatea actului medical. Acest Guvern a alocat și va aloca sume importante în Sănătate și trebuie să fiu sigură că ele se vor regăsi în serviciile oferite pacienților. Sunt convinsă că  ne vom revedea pentru că vreau să urmăresc stadiul lucrarilor” a declarat Sorina Pintea.