Investiții de peste 12 000 000 mii lei realizate în unitățile sanitare din Dâmbovița

Investiții de peste 12 000 000 mii lei realizate în unitățile sanitare din Dâmbovița de Ministerul Sănătății.

Sorina Pintea, ministrul Sănătății s-a aflat astăzi în județul Dâmbovița unde a vizitat Spitalul Județean de Urgență Târgoviște și Spitalul Municipal Găești.
Ministrul Sănătății s-a întâlnit și cu cadrele medicale, reprezentanții autorităților locale și cei ai autorităților medicale din județ.

„Am revenit aici după ce anul trecut am fost în vizită și am discutat despre nevoile unităților sanitare. După ce anul trecut au crescut salariile cadrelor medicale, anul acesta bugetul Ministerului Sănătății pentru investiții este unul istoric deoarece nu poți ține un medic dacă nu ii dai aparatura medicală necesară pentru realizarea actului medical de calitate. Am încurajat managerii unităților sanitare să ceară fonduri pentru investiții, dar i-am și atenționat că voi reveni pentru a vedea cum s-au cheltuit banii”, a spus Sorina Pintea în timpul vizitei.

Ministerul Sănătății a alocat Spitalului Județean de Urgență Târgoviște fonduri pentru achiziția unui CT, a unui aparat de radiologie digitală și finalizarea reparațiilor capitale a secției TBC Moroieni care vor costa peste 7 000 000 mii lei. La spitalul județean, Ministerul Sănătății intenționează să aloce fonduri pentru încă un aparat de radiologie digitală.
La Spitalul Municipal Găești au fost alocate peste 2 900 000 mii lei pentru aparatura medicală. La această unitate sanitară vor fi alocate fonduri și pentru reabilitarea secției de chirurgie și a achiziției unui CT, ca urmare a solicitărilor unității.
La Spitalul Municipal Moreni au fost alocate 1542000 mii lei pentru dotare cu aparatură.

„Vă asigur de buna mea credință. Numai noi împreună vom putea schimba ceva pentru că sistemul suntem noi. Trebuie doar sa respectăm fișa postului și să o îndeplinim „, a mai spus Pintea la întâlnirea cu cadrele medicale.