Inaugurare punct de lucru SMURD – Șomcuta Mare

Sorina Pintea, ministrul Sănătății a participat la inaugurarea punctului de lucru SMURD Șomcuta Mare, județul Maramureș.

„Nevoia serviciilor medicale de urgență în această zonă a fost analizată în Comisia interdepartamentală de urgență. Indicatorii au arătat că era nevoie de acest punct de lucru. Atunci când va fi organizat și serviciul de descarcerare vom avea implementat în această zonă un serviciu integrat ambulanță – SMURD pentru servicii paraclinice de urgență „, a spus Sorina Pintea.
Ministrul Sănătății a felicitat autoritățile locale și județene pentru acest proiect finalizat cu succes. „Se demonstrează încă o data că ceea ce am spus de mai multe ori este adevărat, sănătatea nu are culoare politică. Dacă exista unitate și voință lucrurile se mișcă. Felicit pe toți cei care lucrează în acest nou departament, pompieri, asistenți medicali, paramedici, care asigură servicii de urgență 24 de ore din 24”, a spus ministrul Sănătății la ceremonia de deschidere.

Punctul de lucru SMURD Șomcuta Mare deservește aproximativ 40 000 de persoane din regiunea Valea Chioarului, jud. Maramureș.