Home Home Home
         Comunicare > Comunicate de presă
 

MINISTERUL SĂNĂTĂŢII


Str. Cristian Popişteanu, nr.1-3, sector 1, cod 010024, Bucureşti
Serviciul de presă: tel: (+4) 021 307 2514; Fax: 307 2513
Bucureşti, 09-02-2014
Comunicat de presă
Noi operatii pe cord la Spitalul de copii Marie Curie si la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof.Dr.George I.M.Georgescu Iași


O echipă mixtă formată din 5 medici şi 8 asistenţi români, aflaţi în Programul de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, împreună cu specialişti italieni – 5 medici și4 asistenți medicali-  au efectuat, în perioada 3-7 februarie 2014, 9 operaţii pe cord într-o nouă misiune la Spitalul de Copii Marie Curie.

Cei nouă copii operaţi au vârste cuprinse între 6 luni şi 15 ani, cu diferite malformaţii congenitale cardiace.

Toate celelalte operaţii au decurs cu bine, fără evenimente deosebite, iar în prezent toti cei nouă copii se află într-o stare favorabilă, aflându-se deja în salon, în sectia de cardiologie, în grija medicilor şi asistenţilor români.

Ministerul Sănătăţii mulţumeşte, pe această cale, atât specialiştilor italieni şi personalului medical român care au efectuat, cu succes, operaţiile pe cord la spitalul Marie Curie, dar și Asociației Inima Copiilor, cu sprijinul căreia s-a realizat prezenta misiune medicală.

În perioada 09-12 februarie 2014, doi din cei cinci medici italieni au început o nouă misiune medicală de operații pe cord la copii, de data aceasta la Institutul de Boli Cardiovasculare Prof.Dr.George I.M.Georgescu Iași. În această perioadă, specialiștii italieni vor efectua mai multe operatii la copii cu diverse malformații cardiace.

Activitatea chirurgicala de la Spitalul de Copii Marie Curie și Institutul de Boli Cardiovasculare Prof.Dr.George I.M.Georgescu Iași va continua cu misiuni medicale periodice și va deveni tot mai susținută, urmând a deveni complet funcțională cu specialiștii din Romania formați în cadrul programului.

În perioada imediat următoare, încă 3 medici români și patru asistente medicale vor fi trimişi spre formare în Italia în cadrul Programului de Dezvoltare a chirurgiei cardiovasculare pediatrice, iniţiat de Ministerul Sănătăţii, în colaborare cu clinica San Donato și fundația Bambini Cardiopatici nel Mondo.


Copyright © 2010 - Ministerul Sănătății. Toate drepturile rezervate