Comunicate de presă

În urma incidentului care a dus la explozia unui generator la Spitalul de Copii Robănescu nu s-au înregistrat victime

Toți cei 110 de copii au fost transferați în siguranță la Spitalul Marie Curie, aflat în apropiere. În momentul de față, toți copiii sunt repartizați pe secții.

În această seară a avut loc o pană de curent în zona din jurul Spitalului de Recuperare pentru Copii Robănescu, motiv pentru care spitalul a fost alimentat de generator mai mult de 1 oră. În momentul revenirii energiei electrice în rețea, transformatorul a explodat, provocând incendierea a două mașini din apropiere.

Personalul a luat imediat măsuri pentru oprirea instalațiilor de gaze din incinta spitalului și a procedat la evacuarea în siguranță a copiilor internați, a aparținătorilor acestora. Operațiunea s-a desfășurat sub coordoarea directorului medical dr. Andrada Mirea, care era de gardă în momentul respectiv.

Ministrul Sănătății este in legătură permanentă cu conducerile celor două spitale pentru asigurarea transferului în siguranță al pacienților la Marie Curie, care a alocat resurse umane suplimentare în zona de primiri urgențe, până la rezolvarea situației.

Distribuiți această pagină