Press releases

Ministerul Sănătății sprijină dezvoltarea continuă a serviciilor medicale din ambulatoriile de specialitate

În cursul zilei de astăzi, 30 aprilie 2024, ministrul Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila a avut o întâlnire de lucru cu președintele Asociației Profesionale a Medicilor din Ambulator (APMA), dr. Cosmin Alexandrescu și delegația APMA formată din dr. Cristina Dragnea, dr. Raluca Alexe, Flaviu Petrica, dr. Simona Frasie și dr. Cristina Bogdan.

În cadrul întâlnirii au fost discutate aspecte legate de îmbunătățirea finanțării serviciilor medicale și creșterea veniturilor medicilor specialiști si primari care realizează servicii medicale în ambulatoriile de specialitate.

Ministrul Sănătății sprijină dezvoltarea serviciilor din ambulatoriile de specialitate, palier de îngrijiri esențial care reușește să acorde asistență medicală prespitalicească pentru peste 97% din pacienții care li se adresează. Este necesară identificarea unor resurse financiare la nivelul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate pentru creșterea valorii punctului de servicii medicale în ambulatoriul de specialitate de la 4,5 lei, cât este în prezent, spre o valoare care să asigure sustenabilitatea cabinetelor celor 9.708 de medici specialiști și primari și, totodată, să reducă decalajul în materie de finanțare față de asistența medicală primară și spitalicească. Această politică este în concordanță cu Strategia Națională de Sănătate și poate asigura sustenabilitatea finanțării sistemului sanitar. De asemenea, s-au discutat modalități concrete de sprijin pentru ca tinerii specialiști să poată profesa în domeniul serviciilor medicale ambulatorii.

foto

Share this page